Op 6 juni 2017 werd de MacBook Pro 2017 aangekondigd. Qua uiterlijk is er weinig veranderd met het 2016-model, maar de de nieuwe MacBook maakt gebruik van de snellere Kaby Lake processor van Intel, een betere grafische processor en snellere SSD-opslag. De laptop heeft dezelfde Touch Bar als het voorgaande model. Het 2017-model is vooral een upgrade op het gebied van technische specificaties. Hieronder lees je wat er allemaal veranderd is.

Design

Aan de buitenkant is er weinig anders, het is dan ook geen volledig nieuw model maar vooral een redelijke upgrade in vergelijking met het jaar ervoor. Zoals bij Apple vaak het geval is, is na de grote “overhaul” van het 2016-model het 2017-model enkel intern geüpgraded. Op het blote oog zul je geen verschil zullen ontdekken, de unibody buitenkant is niet veranderd. Hoewel de 2017-serie MacBook Pro gebruik maakt van hetzelfde toetsenbordmechanisme, is deze beter geoptimaliseerd. Er zouden minder issues zijn met toetsen die blijven plakken, zoals het geval was bij het 2016-model. Er zit nog steeds een Touch Bar in plaats van de bovenste rij functietoetsen op het toetsenbord.

De MacBook gebruikt net als het jaar ervoor 4 USB-C-poorten op het 15 inch model. Genoeg ruimte om al je accessoires aan te kunnen sluiten.

Retina Display MacBook Pro 2017

Het beeldscherm is wederom een haarscherp Retina Display met een resolutie van 2880×1800 (in het 15 inch-model) zoals we van Apple gewend zijn geraakt, wat vertaald naar een pixeldichtheid ongeveer 220ppi. Zonder vergrootglas zul je op het oog geen losse pixels op kunnen maken. Als je toch een model zoekt met een hogere pixeldichtheid kan je een MacBook Pro 2019 bekijken, hierbij is de resolutie 3072 x 1920 op 16 inch, omgerekend 226 pixels per inch. Op het gebied van beeldkwaliteit zit je bij Apple altijd goed.

Werkgeheugen en videokaart

Ook in dit geval kan je bij het uitkiezen van een nieuwe model voor 8GB of 16GB RAM gaan. De 2017-serie MacBooks gebruikt LPDDR3 werkgeheugen, dat efficiënter is dan het in 2016 gebruikte DDR3 werkgeheugen. De reden dat Apple nog steeds geen 32GB aanbiedt is volgens Phil Schiller omdat dit de efficiëntie van de computer tegen zou werken, de accu zou dan te zwaar belast worden en dit zou ten koste gaan van de gebruiksduur. Tevens zijn er zeer weinig gebruikers die geen genoeg aan 16GB in een laptop zouden hebben, vaak wordt de echt zware videobewerking op werk of thuis op een desktopcomputer uitgevoerd.

Naast het snellere werkgeheugen heeft ook de videokaart een upgrade gekregen. Deze nieuwe videokaart zorgt samen met de nieuwe processor voor uitmuntende grafische capabiliteit. De combinatie van een Radeon Pro 560 GPU met 4GB aan GDDR5 RAM samen met de Intel HD Graphics 630-kaart zorgen ervoor dat je er keihard tegenaan kan, zonder gestotter of gehaper. Het voordeel hier is dat het 15 inch-model een losse, toegewezen videokaart heeft, waar de 13 inch een videokaart heeft met lagere specificaties die volledig geïntegreerd is in plaats van eentje die geheel op zichzelf staat.

Kaby Lake processor

De Kaby Lake Intel i7 processor is de opvolger van de Sky Lake processor. Met een hogere CPU-kloksnelheid en een efficiënter energieverbruik is het een gemiddelde upgrade ten opzichte van het voorgaande model. De MacBook is erg snel in gebruik, zelfs bij de zwaarste grafische taken zal er geen strandbal verschijnen.

Batterijduur

Door de nieuwe processor en veel software optimalisaties van Apples kant gaat de batterij van de MacBook Pro 2017 net wat langer mee dan voorgaande jaren. Het 2016-model had hier en daar nog wat softwarematige issues die voor problemen zorgde, in het nieuwere model is dit gelukkig opgelost. Ook is de processor een stuk efficiënter, je kan op een volle batterij ruim 9,5 uur een 4K video kijken.

Prijs MacBook Pro 2017

De instapprijs was in dit introductiejaar lager. Hoewel dat een fijn gegeven lijkt, was de minimale opslag ook gehalveerd, van 256GB naar 128GB. Voor sommige mensen perfect, voor andere mensen nét te weinig. Wil je een 15 inch MacBook met 512GB opslagruimte, dan zul je rond de €3000,- neer moeten leggen. Gelukkig is er een goedkoper alternatief!

Mac voor minder

Bij Mac voor minder bieden we als nieuwe MacBooks aan voor de laagste prijzen. De laptops zijn altijd voor de verkoop grondig gecontroleerd door ons team experts, en enkel de apparaten die in de allerbeste staat zijn zullen door ons verkocht worden. Daarnaast ben je er zeker van dat je altijd een “future-proof” laptop hebt, want Mac voor minder verkoopt alleen de meest recente modellen.

Alle MacBooks worden geleverd inclusief een gloednieuwe lader en minimaal 24 maanden garantie. Alle eventuele problemen zijn door Apple of een door Apple erkende Service Provider opgelost, je zult geen last hebben van toetsenbordproblemen, staingates of andere issues. Mocht er bij een laptop iets vervangen zijn, krijg je altijd een volledig servicerapport meegeleverd, zodat je precies op de hoogte bent wat er precies gerepareerd is.

Kortom, je krijgt de nieuwste laptop voor de allerlaagste prijs, en dat ínclusief garantie!

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.