MacBook Pro 2019 kopen?

Het kan lastig zijn om te weten waar je op letten bij de zoektocht naar jouw volgende Mac. Je kan kiezen voor de refurbished route, echter is dit niet de beste oplossing. Je koopt dan veelal een model waar onderdelen aan vervangen zijn vóórdat deze in de verkoop gaat. Bovendien kan je nooit exact weten of dit wel originele onderdelen zijn en bovendien door wie deze onderdelen zijn geplaatst.

Wanneer je kiest voor een tweedehands MacBook Pro heb je de zekerheid van originaliteit. Dat betekent dat al onze modellen in exact dezelfde conditie verkeren als hoe ze ooit nieuw geleverd zijn. Een tweedehands MacBook Pro bij macvoorminder.nl is vaak enkele maanden oud en simpelweg weinig gebruikt. De conditie zoals wij deze verkopen, zo kopen wij die ook in.

We leggen het graag zo uit: wanneer je een splinternieuwe MacBook Pro uitpakt en deze vervolgens 3 maanden op tafel laat liggen, is die dan refurbished? Nee, deze is simpelweg tweedehands en weinig gebruikt. En júist deze modellen koop je bij ons.

Snel navigeren:

  1. Voor de student: MacBook Pro 13″ 2.4GHz i5 8GB 256GB SSD
  2. Voor de grafische professional: MacBook Pro 16″ 2.3GHz i9 16GB 1TB SSD
  3. Voor de muziekproducer: MacBook Pro 13″ 2.0GHz i5 16GB 512GB SSD
  4. Voor de fotobewerker: MacBook Pro 16″ 2.6GHz i7 16GB 512GB SSD

 

MacBook Pro 2019

In 2019 kwam Apple met een nieuwe MacBook Pro 15 inch en daaropvolgend de nieuwe MacBook Pro 16 inch. Er zijn een aantal belangrijke verbeteringen en upgrades die in 2019 werden geïntroduceerd en alle modellen sindsdien bezitten. Daarom is 2019 een belangrijk modeljaar.

We moeten even onderscheid maken tussen de MacBook Pro 15 inch en MacBook Pro 16 inch. Het is namelijk zo dat de MacBook Pro 15 inch 2019 voor slechts een zeer korte periode van 5 maanden is verkocht. Deze kwam in Juni 2019 op de markt en is in November 2019 opgevolgd door de MacBook Pro 16 inch 2019.

Gezien de MacBook Pro 15 inch 2019 niet meer geproduceerd wordt en voor een korte tijd is verkocht, zie je dat deze vaker als refurbished MacBook Pro wordt aangeboden. De MacBook Pro 16 inch 2019 is echter nog steeds (anno Juli 2021) de nieuwste variant en dus de huidige variant van de 16 inch.

Vernieuwingen MacBook Pro 16 inch 2019

Apple heeft er in 2019 voor gekozen om terug te gaan naar het schaarmechanisme dat ze in voorgaande jaren gebruikten, voordat ze het vlindermechanisme introduceerden. Het vlindermechanisme zorgde bij veel gebruikers voor problemen, dus dit is een aangename zet van Apple. Ze beloven hiermee eindelijk de aanhoudende problemen met het “butterfly”-keyboard op te lossen. De nieuwe schaarmechanismen zijn vrijwel identiek aan die van het 2015 Magic Keyboard dat in 2015 op de markt kwam. De toetsen hebben iets meer “travel”, dus hoever je de toets in kan drukken. Dit is vanwege de toegenomen dikte van het schaarmechanisme ten opzichte van het vlindermechanisme.

Opvallend is dat ondanks Apple’s drang naar dunner en minder de MacBook Pro 16 inch ietsjes dikker is dan zijn voorganger. Deze extra dikte is te danken aan het toetsenbord en de enorme accu, de ingebouwde accu is namelijk een lithium‑polymeer­batterij van maar liefst 100 wattuur. Apple heeft bewust voor dit aantal gekozen, meer dan dat en een laptop mag niet meer mee in de handbagage van het vliegtuig.

Verschil tussen MacBook Pro 16 inch en 15 inch

Dan het verschil dat het meest in het oog springt, het scherm. Tenminste, dat zou je denken. In de praktijk valt het verschil tussen beide modellen mee, de 15 inch MacBook Pro was namelijk al 15,4 inch. Je daadwerkelijke winst is 0,6 inch. Deze toename in grootte brengt wel een ander voordeel met zich mee; de MacBook heeft een hogere pixeldichtheid dan zijn voorganger uit 2018. Het 2018-model had een pixeldichtheid van 221ppi bij een resolutie van 2880×1800, waar het 2019 model 226ppi heeft en een resolutie van 3072×1920 pixels. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de 8% schermtoename zorgt voor uitgetrokken content of zichtbare pixels, het Retina scherm blijft zoals voorgaande jaren haarscherp. Daarnaast zijn de bezels rondom het scherm weer ietsjes dunner geworden. Daarvoor voelt de 16 inch even groot aan!

Processor en snelheid MacBook Pro 2019

Apple introduceerde met de komst van de 2019 modellen een nieuwe, krachtige processor; de Intel Core i9-9980HK. Dit is een 8-core i9 processor waarbij het 2018 modeljaar enkel een 6-core i9 processor had. Voor het eerst dus een 8-core processor optie!

De top-of-the-line processor heeft een kloksnelheid van 2,4GHz, met een turbo van 5,0GHz. Hij is geoptimaliseerd en koelt beter, waardoor CPU-throttling niet aan de orde zou moeten zijn. Deze “throttling”-issues waren aanwezig in de MacBook 2018 en zijn destijds verholpen door middel van een software update. De nieuwe MacBook heeft tevens grotere ventilatorbladen om te helpen met de koeling van het apparaat.

Doordat deze nieuwe 9000-series meer cores heeft dan de 8000-series in het 2018 model én een betere koeling, blijkt uit verschillende tests dat de prestaties ook aanzienlijk verbeterd zijn. Het lijkt erop dat bij de overstap naar het 2019 model dus een grote prestatiewinst kan opleveren en bovendien fijne upgrades zoals de toegenomen schermgrootte en het verbeterde toetsenbord als je kiest voor de 16 inch variant.

Flink wat veranderd ten opzichte van 2018 model

Vergeleken met de MacBook Pro 2018 is er dus best veel veranderd, waardoor een overstap de moeite waard kan zijn. Heb je bijvoorbeeld een model waarbij het toetsenbord gebruik maakt van het vlindermechanisme en ben je bang voor eventuele problemen? Dan is de MacBook Pro 2019 (16 inch) het bekijken waard, daarbij ga je ook in schermdiagonaal en pixeldichtheid erop vooruit.

Deze upgrade is er vooral eentje als je ermee gewacht heb tot Apple een ideaal model op de markt bracht waarbij alle kinderziekten verholpen zijn. Deze MacBook is op het gebied van snelheid, beeldkwaliteit, accuduur en gebruiksgemak een absolute topper die velen zal verleiden hun oude model MacBook te vervangen. Daarbij moet wel gezegd worden dat een upgrade je minstens €2.699,- (nieuw) gaat kosten als je het instapmodel van de 16 inch MacBook Pro besluit aan te schaffen.

Een erg mooie laptop, en gelukkig bieden we een tweedehands (maar als nieuw) alternatief. Zo tref je bij ons al een MacBook Pro 16 inch aanbieding vanaf €1.649,-!

Refurbished MacBook Pro altijd 100% in orde?

In de basis betekent refurbished dat er onderdelen zijn vervangen. Je weet dus nooit zeker of de computer nog geheel origineel is en wat er is vervangen. Onderdelen die het meest vervangen worden zijn batterijen, toetsenborden of beeldschermen. Veel mensen denken dan aan een gereviseerde MacBook die helemaal goed is en volledig nagekeken. Echter is het een grijs gebied en houd elke aanbieder daar een andere standaard op na. Zo tref je refurbished MacBook Pro touchbar modellen in verschillende condities bij verschillende partijen. Er is dus geen ‘standaard’ waar je vanuit kan gaan als je kiest voor refurbished. En dat, maakt refurbished kopen juist zo’n gok.

De kwaliteit van onze tweedehands MacBook Pro’s 2019

Bij tweedehands van macvoorminder.nl weet je altijd dat de MacBook Pro origineel én letterlijk als nieuw is. Mac voor minder biedt onder meer MacBook Pro 2019 modellen aan die zo goed als nieuw zijn, met hoge kortingen. Je krijgt een volledige 2-jarige garantie op het apparaat en alle toebehoren wordt meegeleverd. Kortom, je kan gelijk uit de voeten!

Zekerheid van kwaliteit, dat bieden we. Mac voor minder staat voor de nieuwste tweedehands MacBooks voor de beste prijs. Je koopt dus altijd een laptop waarmee je langere tijd goed zit. Daarnaast repareren wij niks aan je laptop. Kortom, de kwaliteit en garantie van nieuw, voor de tweedehands prijs!

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.