MacBook Pro 2019

De MacBook Pro 15 inch heeft met de komst van de nieuwe MacBook plaatsgemaakt voor het 16 inch model.
Waar de nieuwe MacBooks vaak groots aangekondigd worden was dat dit jaar anders, de MacBook Pro 2019 werd eigenlijk zonder er veel aandacht aan te besteden aangekondigd. Op het oog is er dan ook weinig anders bij de nieuwe modellen. Wel zijn er onder de motorkap een aantal aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd, daarnaast heeft Apple dit jaar ook iets opmerkelijks gedaan wat normaal gesproken niet vaak voorkomt, hierover later in deze blogpost meer.

Vernieuwingen MacBook Pro 2019

Apple heeft er in 2019 voor gekozen om terug te gaan naar het schaarmechanisme dat ze in voorgaande jaren gebruikten, voordat ze het vlindermechanisme introduceerden. Het vlindermechanisme zorgde bij veel gebruikers voor problemen, dus dit is een welkome zet van Apple. Ze beloven hiermee eindelijk de aanhoudende problemen met het “butterfly”-keyboard op te lossen. De nieuwe schaarmechanismen zijn vrijwel identiek aan die van het 2015 Magic Keyboard dat in 2015 op de markt kwam. De toetsen hebben iets meer “travel”, dus hoever je de toets in kan drukken. Dit is vanwege de toegenomen dikte van het schaarmechanisme ten opzichte van het vlindermechanisme.

Opvallend is dat ondanks Apple’s drang naar dunner en minder de MacBook Pro ietsjes dikker is dan zijn voorganger. Deze extra dikte is te danken aan het toetsenbord en de enorme accu, de ingebouwde accu is namelijk een lithium‑polymeer­batterij van maar liefst 100 wattuur. Apple heeft bewust voor dit aantal gekozen, meer dan dat en een laptop mag niet meer mee in de handbagage van het vliegtuig.

Verschil tussen MacBook Pro 16 inch en 15 inch

Dan het verschil dat het meest in het oog springt, het scherm. Tenminste, dat zou je denken. In de praktijk valt het verschil tussen beide modellen mee, de 15 inch MacBook Pro was namelijk al 15,4 inch. Je daadwerkelijke winst is 0,6 inch. Deze toename in grootte brengt wel een ander voordeel met zich mee; de MacBook heeft een hogere pixeldichtheid dan zijn voorganger uit 2018. Het 2018-model had een pixeldichtheid van 221ppi bij een resolutie van 2880×1800, waar het 2019 model 226ppi heeft en een resolutie van 3072×1920 pixels. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de 8% schermtoename zorgt voor uitgetrokken content of zichtbare pixels, het Retina scherm blijft zoals voorgaande jaren haarscherp. Daarnaast zijn de bezels rondom het scherm weer ietsjes dunner geworden.

Processor en snelheid MacBook Pro 2019

Apple introduceerde met de komst van het 16 inch model een nieuwe, krachtige processor; de Intel Core i9-9980HK. Deze heeft een kloksnelheid van 2,8GHz, met een turbo van 4,8GHz. Hij is geoptimaliseerd en koelt beter, waardoor CPU-throttling niet aan de orde zou moeten zijn. Deze “throttling”-issues waren aanwezig in de MacBook 2018 en zijn destijds verholpen door middel van een software update. De nieuwe MacBook heeft tevens grotere ventilatorbladen om te helpen met de koeling van het apparaat.

De kloksnelheid van deze 9000-series hebben hogere kloksnelheden dan de 8000-series in het 2018 model, maar uit verschillende tests blijkt dat de prestaties van beide modellen vrijwel identiek zijn. Het lijkt erop dat bij de overstap van een recent model naar het 2019-model vooral zal zijn vanwege de toegenomen schermgrootte en het verbeterde toetsenbord.

Niet veel veranderd ten opzichte van 2018 model

Vergeleken met de MacBook Pro 2018 is er in principe niet heel veel veranderd, maar voor bepaalde gebruikers kan een overstap de moeite waard zijn. Heb je bijvoorbeeld een model waarbij het toetsenbord gebruik maakt van het vlindermechanisme en ben je bang voor eventuele problemen? Dan is de MacBook Pro 2019 het bekijken waard, daarbij ga je ook in schermdiagonaal en pixeldichtheid erop vooruit.

Deze upgrade is er vooral eentje als je ermee gewacht heb tot Apple een ideaal model op de markt bracht waarbij alle kinderziekten verholpen zijn. Deze MacBook is op het gebied van snelheid, beeldkwaliteit, accuduur en gebruiksgemak een absolute topper die velen zal verleiden hun oude model MacBook te vervangen. Daarbij moet wel gezegd worden dat een upgrade je minstens €3.139,- gaat kosten als je het instapmodel van de 16 inch MacBook besluit aan te schaffen.

Een erg mooie laptop, maar als dit alles boven je budget is zul je helaas af moeten wachten tot ze tweedehands aangeboden worden, of tot de prijs gedaald is. Gelukkig is er een andere optie!

Tweedehands en Mac voor minder

Mac voor minder biedt onder meer MacBook Pro 2019 aan die zo goed als nieuw zijn, met hoge kortingen. Je krijgt een volledige 2-jarige garantie op het apparaat en alle toebehoren wordt meegeleverd. Kortom, je kan gelijk uit de voeten!

Mac voor minder onderscheidt zich door alleen de meest recente modellen aan te bieden. Je koopt dus altijd een laptop waarmee je langere tijd goed zit. Daarnaast heeft Mac voor minder niets gerepareerd aan je laptop, alles is door Apple of een erkende Service Provider gedaan. Mocht dit zo zijn, dan krijg je altijd een servicerapport meegeleverd waarbij precies wordt uitgelegd welke onderdelen vervangen zijn.

Conditie van het Apple product

Geen concessies in kwaliteit. Wél de tweedehands prijs.

Mac voor minder staat bekend om de perfecte product conditie. Ons aanbod biedt wél de tweedehands prijs, zonder concessies in kwaliteit. Dat is heel belangrijk. Daarom tref je bij ons – in tegenstelling tot andere aanbieders – enkel 5 sterren conditie producten aan.

Je kan er dus – altijd – vanuit gaan dat de gekozen MacBook altijd in perfecte staat is.

Waar betekent de 5 sterren conditie?

Kort gezegd: als nieuw. In veel gevallen wijkt de MacBook letterlijk 0,0 af van een splinternieuwe en ziet men niet eens het verschil. Maar om het toch nader toe te lichten, bespreken we hier een aantal aspecten waar elke 5 sterren conditie MacBook aan moet voldoen.

MacBook Pro:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook Pro. Deze moet perfect zijn (als nieuw), anders kopen we de MacBook niet in.

De topcase is het onderdeel dat het toetsenbord, trackpad, speakers en batterij omvat. Doordat deze regelmatig vervangen is, ontvang je effectief écht een vrijwel nieuwe Mac.

Uiteraard is de topcase (behuizing incl toetsenbord, trackpad en batterij) lang niet altijd vervangen. Deze is vaak nog in absolute nieuwstaat!  Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

MacBook Air:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij MacBook Air modellen wordt er extra nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat de MacBook perfect is.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie: