24 maanden garantie op alle producten

MacBook Pro en MacBook Air

Mac voor minder geeft standaard 24 maanden garantie op elke MacBook.

Juist, standaard. We staan voor kwaliteit en achter de producten die we verkopen. Dat betekent dat – zelfs als de Apple fabrieksgarantie verlopen is – er 24 maanden garantie zit op het product. Een MacBook van 2016 kan zodanig buiten de oorspronkelijke fabrieksgarantie zijn, maar is gewoon voorzien van 24 maanden volledige hardwaredekking.

*Mac voor minder heeft de standaard garantie verlengd van 12 naar 24 maanden in December 2018. Enkel op modellen verkocht vanaf December 2018 is de standaard 24 maanden van toepassing (zie algemene voorwaarden). De garantievoorwaarden ten tijde van koop zijn leidend bij modellen gekocht vóór December 2018.

Is de MacBook voorzien van AppleCare of AppleCare+? Dan is deze garantie ook geldig bij ons.

Elke MacBook komt nieuw met 12 maanden (wereldwijde) garantie vanuit de fabrikant. Dit kan je verlengen met AppleCare of AppleCare+ voor een additionele 24 maanden (36 maanden vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum). Gezien onze producten ‘tweedehands’ zijn, is er vaak nog resterende originele fabrieksgarantie resterend. Indien dit het geval is, is de gehele duur van de AppleCare ook geldig bij Mac voor minder.

Garantie is top. Maar wat betekent het precies?

Onder garantie wordt verstaan het optreden van hardware defecten zonder het toedoen van de gebruiker. Dit geldt voor de MacBook als oplader. Gebruikersschade (vallen, stoten, vloeistoffen) behoort niet tot de garantie.

Problemen die betrekking hebben tot vervangingprogramma’s vanuit de fabrikant, vallen tevens onder schade als deze niet voldoen aan de richtlijnen van de fabrikant. Daarnaast kan een probleem enkel binnen een vervangingsprogramma worden opgenomen, als het vervangingsprogramma ook geldt voor dat specifieke model.

In het geval van AppleCare+, valt gebruikersschade wél te claimen. We lichten dit toe op de AppleCare+ pagina.

Conditie van het Apple product

Geen concessies in kwaliteit. Wél de tweedehands prijs.

Mac voor minder staat bekend om de perfecte product conditie. Ons aanbod biedt wél de tweedehands prijs, zonder concessies in kwaliteit. Dat is heel belangrijk. Daarom tref je bij ons – in tegenstelling tot andere aanbieders – enkel 5 sterren conditie producten aan.

Je kan er dus – altijd – vanuit gaan dat de gekozen MacBook altijd in perfecte staat is.

Waar betekent de 5 sterren conditie?

Kort gezegd: als nieuw. In veel gevallen wijkt de MacBook letterlijk 0,0 af van een splinternieuwe en ziet men niet eens het verschil. Maar om het toch nader toe te lichten, bespreken we hier een aantal aspecten waar elke 5 sterren conditie MacBook aan moet voldoen.

MacBook Pro:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook Pro. Deze moet perfect zijn (als nieuw), anders kopen we de MacBook niet in.

De topcase is het onderdeel dat het toetsenbord, trackpad, speakers en batterij omvat. Doordat deze regelmatig vervangen is, ontvang je effectief écht een vrijwel nieuwe Mac.

Uiteraard is de topcase (behuizing incl toetsenbord, trackpad en batterij) lang niet altijd vervangen. Deze is vaak nog in absolute nieuwstaat!  Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

MacBook Air:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij MacBook Air modellen wordt er extra nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat de MacBook perfect is.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie: