Welk model MacBook Pro 15 inch past bij mij?
23 april 2018

Welk model MacBook Pro 15 inch past bij mij?

Update: Dit artikel is geschreven in April 2018. Wil je weten hoe we er in 2021 over denken? Lees dat hier!

Welk model MacBook Pro 15 inch past bij mij?

Jij bent vast op zoek naar een betaalbare en goede MacBook, waar je goed op kunt werken: video’s en foto’s bewerken, grafisch vormgeven en niet geheel onbelangrijk om te Netflixen en Googlen. Al die vernieuwingen bij Apple, extra opties en verschillende specificaties. Je hebt het overzicht niet meer. Welke MacBook Pro 15 inch past het beste bij jou? Macvoorminder.nl legt je het verschil uit tussen alle ( tweedehands) MacBook Pro 15 inch modellen.

Wat je moet weten voor je zoektocht begint

In je zoektocht naar dé MacBook Pro 15 inch voor jou, heb je vast al verschillende termen gehoord: Retina, Touch Bar, Processor, Quad Core, Thunderbolt en ga zo maar door. Wat het allemaal is?

Retina

Retina staat voor het mega scherpe beeldscherm van Apple. Een Retina-display is een lcd-scherm in je MacBook Pro, die zo’n hoge pixeldichtheid heeft, dat je super goed en scherp beeld hebt, hoe ver je ook in- of uitzoomt. Het menselijke oog moet geen onderscheid meer kunnen maken tussen losse pixels van een bepaalde kijkafstand. De 13 en 15 inch MacBook Pro beschikken onder andere over een Retina-scherm (2880 x 1800 met dus 220 Pixels per Inch).

Processor

Efficiënt werken kan met de krachtige processors van de MacBook Pro 15 inch. De 15 inch modellen hebben de meest krachtige processors van alle MacBook modellen. Een processor is rekenkracht: je kunt meerdere en zwaardere programma’s naast elkaar laten draaien, zonder dat dat ten koste gaat van de snelheid van je MacBook. De MacBook Pro 15 inch beschikt standaard over een Intel Core i7 Quad Core of Six Core (!) processor. Deze processoren zijn perfect voor de zwaardere doeleinden.

Videokaart

De AMD Radeon videokaart opties zorgen er voor dat grafische vormgevers helemaal los kunnen gaan in hun creativiteit zonder ergernissen van traagheid, vastlopen of zelfs een crash! Doe je niet aan video editing en heb je genoeg aan het bewerken van statisch beeld met onder andere Photoshop, dan is de geïntegreerde kaart voldoende bij de Mid 2015 variant. Of misschien is een 13 inch dan wel een een goede optie!

Thunderbolt

De Thunderbolt is een soort aansluiting. Er bestaat een usb c: de naam voor een aansluiting die je op meerdere apparaten terugvindt. Hiermee kun je data versturen, een videosignaal versturen of een apparaat opladen. Niet met iedere usb c kun je alle drie de functies gebruiken. Thunderbolt 3 is de technologie die op dit moment het meeste uit de usb c haalt. Het ziet er uit als iedere usb c poort, dus je hoeft niet meerdere kabels te kopen. Daarnaast kun je videosignaal, datasignaal versturen en je apparaat opladen. Via die ene Thunderbolt 3 poort kun je bijvoorbeeld meerdere monitoren aansluiten. Let op: de nieuwere modellen beschikken over de Thunderbolt 3 poorten. Het instapmodel beschikt over twee poorten en de 13 inch en 15 inch modellen met Touch Bar beschikken over vier poorten.

Touch Bar

De Touch Bar is een leuke toevoeging op de MacBook Pro 15 inch modellen vanaf 2016. De Touch Bar is een balk in je scherm die je kunt personaliseren met jouw favoriete toepassingen. De nieuwe Touch Bar met Touch ID past zichzelf aan op verschillende programma’s. Direct veelgebruikte functies toepassen vanuit de OLED-strip met touchscreen.

Verschil in MacBook Pro 15 inch modellen

Door de jaren heen is de MacBook Pro 15 inch verandert. Niet gek, want zoals we Apple kennen, lopen ze graag voor in de nieuwste en beste producten. De specificaties van de MacBook Pro 15 inch zijn dan elk jaar bijna wel weer verbeterd. Bij macvoorminder.nl vind je 2ehands modellen vanaf Late 2016 tot 2019. Welke model past bij jou? Hier wat informatie over de verschillende modeljaren.

Late 2016

Het MacBook Pro model uit eind 2016 beschikt over de Touch Bar. Een optie dat er voor zorgt dat je nog efficiënter kunt werken en de MacBook helemaal naar jouw werkwijze kunt laten aanpassen. In de Touch Bar zet je jouw favoriete en meest gebruikte toepassingen. Ideaal! Bij het “Late 2016” model is voor het eerst de mogelijkheid om te kiezen voor meer videogeheugen. Dat betekent dat er nu een optie is om een model te kiezen met een 4GB videokaart (ipv de standaard 2GB). Hierdoor kan je  zwaardere en vooral grafisch intensieve doeleinden makkelijker aan! Dit zijn de specificaties van dit model:

 • 2.6, 2.7 of de 2.8 Ghz Intel Quad Core i7 processor
 • 16 GB 2133MHz DDR3 werkgeheugen
 • Videokaart:  AMD Radeon Pro 450 of 455 met 2 GB videogeheugen. Of de AMD Radeon 460 met 4 GB videogeheugen (!)
 • Retina beeldscherm
 • Touch Bar en Touch ID
 • Grotere trackpad
 • Kleur: Space Gray of Silver
 • USB C/ Thunderbolt 4 aansluitingen
 • Dit model is door Apple nieuw verkocht van Juli 2016 t/m Augustus 2017.

2017

Het MacBook Pro  (2017) model is een evolutie op de ‘Late 2016’ variant. Dat betekent dat deze generatie MacBook Pro modellen de nieuwere generatie Intel Quad Core i7 processoren hebben met ook de nieuwe generatie van de AMD videokaart. Hierdoor presteren ze wel beter, maar is het geen ‘dag en nacht verschil’. Optisch is er geen wijziging en behoudt deze generatie alle kenmerken welke bij de Late 2016 variant zijn geïntroduceerd.

 • 2.8 of 2.9 Ghz Intel Quad Core i7 processor
 • 16 GB 2133MHz DDR3 werkgeheugen
 • Videokaart: AMD Radeon 555 met 2 GB videogeheugen of AMD Radeon 560 met 4GB videogeheugen
 • Retina beeldscherm
 • Touch Bar met Touch ID
 • Grotere trackpad
 • Kleur: Space Gray of Silver
 • USB C/ Thunderbolt 4 aansluitingen
 • Dit model is door Apple nieuw verkocht van Juli 2017 t/m September 2018.

2018

Ondanks dat we tweedehands MacBook Pro modellen verkopen, verkopen we zelfs de nieuwste modellen. De MacBook Pro modellen uit 2018 brengt een aantal flinke veranderingen met zich mee! Voor het eerst is de MacBook Pro een stuk krachtiger geworden. De MacBook Pro (2018) is nu standaard voorzien van een Intel Six Core i7 of i9 processor. Hierdoor is de processorkracht (rekenkracht) toegenomen met gemiddeld 40% t.o.v. de 2017 modellen. Daarnaast heeft de MacBook Pro 15 inch (2018) nu standaard een 4GB videokaart (dus geen optie voor 2GB meer).

Ook is 32GB RAM geheugen voor het eerst mogelijk bij het 2018 model.

 • 2.2 of of 2.6 Ghz Intel Six Core i7 of 2.9Ghz Intel Six Core i9
 • 16 GB of 32GB 2400MHz DDR4 werkgeheugen
 • Videokaart: AMD Radeon 555X met 4GB videogeheugen of AMD Radeon 560X met 4GB videogeheugen
 • Retina beeldscherm met True Tone display
 • Touch Bar met Touch ID
 • Grotere trackpad
 • Kleur: Space Gray of Silver
 • USB C/ Thunderbolt 4 aansluitingen
 • Dit model is door Apple nieuw verkocht van Juli 2018 t/m Juli 2019.

Nu weet ik dit, maar welke keuze moet ik nu maken?

Wat we al eerder zeiden: houd rekening met je budget en met je gebruikersdoel. Waar gebruik je de MacBook Pro 15 inch voor? Alle modellen zijn prima om mee te werken: vloggers, bloggers, auteurs, grafisch vormgevers, redacteuren, studenten en fotografen kunnen prima uit de voeten met een 15 inch model. De Retina-displays zijn namelijk erg scherp, ideaal om de details te bewerken. Alle MacBook modellen werken snel. En ga je voor de nieuwste toepassingen, zoals de MacBook Pro 15 inch uit 2018 of vind je dat minder belangrijk? Vind je het nodig om een trendsetter te zijn en voor de nieuwste kleuren te kiezen? En maak je liever gebruik van de nieuwste aansluitingen (USB C) of ga je liever voor de ‘traditionele’ aansluitingen, zoals bij de MacBook Pro 15 inch modellen uit medio 2015? Vind je het fijner om een lichtere laptop naar het werk mee te slepen (2017), of maakt je dat niet veel uit? Kleine verschillen kunnen voor jou hele grote verschillen zijn.

2ehands MacBook Pro 15 inch koop je bij macvoorminder.nl: geen twijfel over mogelijk

2ehands MacBook Pro 15 inch modellen, zo goed als nieuw en het kan wel meer dan duizend euro schelen. We hebben zelfs de nieuwste modellen in huis. Ga je liever voor een ouder model? Wij zorgen dat de tweedehands MacBook Pro 15 inch er zo goed als nieuw uitziet met het nieuwste besturingssysteem en een als nieuwe oplader geleverd. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via de chat op onze site of bel ons.
Bekijk ze hier

Terug naar blog overzicht

Lees ook onze andere artikelen

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.