MacBook Pro met of zonder Touch Bar?

31 mei 2018

MacBook Pro met of zonder Touch Bar?

Update (2021): Dit artikel is verouderd!

Sinds 2018 hebben alle MacBook Pro modellen een Touch Bar. Wil je geen Touch Bar? Dan kan je kiezen voor een MacBook Air 13 inch. Dan behoud je vrijwel alle functionaliteiten van een MacBook Pro 13 inch, maar zonder de Touch Bar.


 

MacBook Pro met of zonder Touch Bar

De snelle en krachtige MacBook Pro modellen vanaf 2016 beschikken optioneel over een Touch Bar. Maar wat is een Touch Bar eigenlijk? Welke modellen hebben er precies een Touch Bar? Voor wie is een Touch Bar geschikt en wie kan voor een goedkoper model gaan? Zijn er naast de modellen met of zonder Touch Bar nog andere specificaties die verschillen? Lees snel verder en vind de antwoorden!

Wat is een Touch Bar?

Een Touch Bar is een OLED strip die boven het toetsenbord zit. Met de Touch Bar kun je allerlei taken uitvoeren. Welke gebruik je het meeste? Voeg deze toe aan de Touch Bar en binnen no-time ben jij bij je meest gebruikte toepassingen. Snel foto’s roteren, zonder eerst het bewerkingsvenster te moeten openen. Snelle toegang tot submenu’s die verstopt zitten in Photoshop, Illustrator of InDesign. Ook handig is de Touch ID die verwerkt is in de Touch Bar: zonder wachtwoord inloggen!

MacBook Pro modellen met Touch Bar bij Macvoorminder.nl

Macvoorminder.nl biedt verschillende modellen. De MacBook Pro 13 inch en de MacBook Pro 15 inch vanaf Mid 2015 t/m 2019. Welke modellen beschikken nu over de Touch Bar? Een opsomming van de modellen mét Touch Bar:

  • MacBook Pro 13 inch (Late 2016)
  • MacBook Pro 13 inch (2017)
  • MacBook Pro 13 inch (2018)
  • MacBook Pro 13 inch (2019)
  • MacBook Pro 15 inch (Late 2016)
  • MacBook Pro 15 inch (2017)
  • MacBook Pro 15 inch (2018)
  • MacBook Pro 15 inch (2019)

Wat moet je kiezen?

De MacBook Pro zonder Touch Bar is geschikt voor mensen die documenten bewerken, administratief werk doen, internetten, Netflixen en wat aan (lichte) fotobewerking doen. De MacBook Pro mét Touch Bar is – over het algemeen –  wat krachtiger en sneller, waardoor je zware programma’s kunt laten draaien. Grafische vormgevers, redacteuren, gamers en fotografen kiezen al snel voor een MacBook Pro 15 inch en die is standaard mét Touch Bar. De MacBook Pro 13 inch zonder Touch Bar is op zich prima, maar je zult het merken in snelheid, wanneer je meerdere zware programma’s open hebt staan. Wel scheelt het je een paar honderd euro. Neem dus ook zeker het budget mee in je overweging! Hieronder leggen we verder uit wat het verschil in specificaties is met de MacBook Pro met of zonder Touch Bar.

Verschil in specificaties

De hardware van de MacBook Pro zonder Touch Bar is iets minder goed dan de MacBook Pro met Touch Bar. Dat komt omdat de MacBook Pro zonder Touch Bar altijd een 13 inch model is. Je hebt dan een Dual Core processor en een minder sterke videokaart. Maar ook binnen de MacBook Pro 13 inch zijn verschillen in prestaties. De niet-touch modellen beschikken bijvoorbeeld over een processor 2,0 of 2,3 GHz Core i5, terwijl de MacBook Pro 13 inch met  Touch Bar een 2,9 of 3,1 GHz Core i5 heeft. Dit is een verschil in ‘rekenkracht’ wat wel merkbaar is bij intensiever gebruik. Bij internetten, mailen, teksten typen en dat soort zaken, zal je het verschil niet snel merken.

Qua aansluiting zit er ook een verschil tussen de modellen met en zonder Touch Bar. Beiden hebben Thunderbolt 3-aansluitingen, maar zonder Touch Bar beschikt over 2 poort en de modellen met Touch bar beschikken over 4 poorten. Of je dit een probleem vindt of juist makkelijk, hangt helemaal af van jouw gebruiksdoel.

De batterij is ook erg belangrijk. De batterij van de MacBook Pro zonder Touch Bar beschikt over een accu van 54,5 wattuur. De modellen met Touch Bar beschikken over een accu van 49,2 wattuur. De accu’s van de modellen zonder Touch Bar kunnen dus iets langer mee.

Nauwelijks te merken, maar toch: de 13 inch modellen met Touch Bar beschikken over de grafische kaart Intel Iris 550/650 en de 13 inch niet-Touch modellen beschikken over de Intel Iris 540/640. Dit is heel iets trager, maar zoals gezegd zal dat niet tot nauwelijks te merken zijn.

Overeenkomende specificaties

Naast die paar verschillen, zijn er gelukkig ook overeenkomsten! Zo kunnen beide MacBook modellen tot wel tien uur mee zonder opgeladen te hoeven worden. Daarnaast beschikken beide modellen over een grotere Force Touch-Trackpad, een Retina-beeldscherm, een stereospeaker en een koptelefoonaansluiting. Bij beiden dus even goed beeld en geluid!

Wel of geen MacBook Pro met Touch Bar kopen?

Vind je na het lezen van deze blog dat de verschillen zwaarder wegen dan de overeenkomsten? Dan lijkt de MacBook Pro met Touch Bar beter bij je te passen. Vind de specificaties die overeenkomen voldoende? Dan raden we je aan om te besparen en een MacBook Pro zonder Touch Bar te kopen. Bij Macvoorminder.nl bespaar je tot soms wel €1000,- op jouw MacBook Pro met of zonder Touch Bar.

Bekijk ze hier

Terug naar blog overzicht
Misschien ook interessant voor jou...
De zoektocht naar de beste MacBook voor mijn studie

20 augustus 2018

De zoektocht naar de beste MacBook voor mijn studie

Het nieuwe schooljaar staat op het punt weer te beginnen. Tegenwoordig is voor vrijwel elke opleiding een goede laptop een must. Je zult deze laptop de komende jaren vaak gebruiken

Verder lezen: De zoektocht naar de beste MacBook voor mijn studie
2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen!

11 april 2018

2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen!

2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen! Student, werkende of hobbyist? Een MacBook Pro is er in principe voor allemaal. Een MacBook Pro 15 inch van Apple kopen voor een zo

Verder lezen: 2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen!

Geen concessies in kwaliteit. Wél de tweedehands prijs.

Mac voor minder staat bekend om de perfecte product conditie. Ons aanbod biedt wél de tweedehands prijs, zonder concessies in kwaliteit. Dat is heel belangrijk. Daarom tref je bij ons – in tegenstelling tot andere aanbieders – enkel 5 sterren conditie producten aan.

Je kan er – altijd – dus vanuit gaan dat de gekozen MacBook altijd in perfecte staat is.

Waar betekent de 5 sterren conditie?

Kort gezegd: als nieuw. In veel gevallen wijkt de MacBook letterlijk 0,0 af van een splinternieuwe en ziet men niet eens het verschil. Maar om het toch nader toe te lichten, bespreken we hier een aantal aspecten waar elke 5 sterren conditie MacBook aan moet voldoen.

MacBook Pro:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook Pro. Deze moet perfect zijn (als nieuw), anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (zonder slijtage!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de Mac voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

MacBook Air:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij MacBook Air modellen wordt er ook nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat de MacBook perfect is.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

Labels: kies de MacBook die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Beste keuze

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als beste keuze.

Een voorbeeld is de MacBook Pro 13 inch (2020) met 16GB werkgeheugen en 512GB SSD.  Voorzien van 16GB aan werkgeheugen én een grote 512GB opslagschijf. Combineer dat met een recent modeljaar (2020) én een prijs van €1195,-. Hiermee is dit de beste keuze.

Bij de ‘beste keuze’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.995,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Studietip

Dit is onze ‘tip‘ voor de studie. Een MacBook met dit label is vaak een goed alternatief voor de ‘typische’ student. Daarmee houden we rekening dat de MacBook zich staande moet houden met taken zoals internetten, mail en tekstverwerking. Maar ook perfect is voor Netflix-en, Spotify of een statistisch programma zoals SPSS.