MacBook Pro met of zonder Touch Bar?
31 mei 2018

MacBook Pro met of zonder Touch Bar?

Sinds 2021 hebben de nieuwe MacBook Pro modellen géen Touch Bar meer. Wil je geen Touch Bar? Dan doe je er dus verstandig aan om voor een MacBook Pro 2021 of een MacBook Air te gaan.


MacBook Pro met of zonder Touch Bar

De snelle en krachtige MacBook Pro modellen vanaf 2016 beschikken optioneel over een Touch Bar. Maar wat is een Touch Bar eigenlijk? Welke modellen hebben er precies een Touch Bar? Voor wie is een Touch Bar geschikt en wie kan voor een goedkoper model gaan? Zijn er naast de modellen met of zonder Touch Bar nog andere specificaties die verschillen? Lees snel verder en vind de antwoorden!

Wat is een Touch Bar?

Een Touch Bar is een OLED strip die boven het toetsenbord zit. Met de Touch Bar kun je allerlei taken uitvoeren. Welke gebruik je het meeste? Voeg deze toe aan de Touch Bar en binnen no-time ben jij bij je meest gebruikte toepassingen. Snel foto’s roteren, zonder eerst het bewerkingsvenster te moeten openen. Snelle toegang tot submenu’s die verstopt zitten in Photoshop, Illustrator of InDesign. Ook handig is de Touch ID die verwerkt is in de Touch Bar: zonder wachtwoord inloggen!

MacBook Pro modellen mét Touch Bar bij Macvoorminder.nl

Macvoorminder.nl biedt verschillende modellen. De MacBook Pro 13 inch , MacBook Pro 14 inch en de MacBook Pro 16 inch vanaf 2019 t/m 2021. Welke modellen beschikken nu over de Touch Bar? Een opsomming van de modellen mét Touch Bar:

  • MacBook Pro 13 inch (2020)
  • MacBook Pro 15 inch (2018)
  • MacBook Pro 15 inch (2019)
  • MacBook Pro 16 inch (2019)

MacBook Pro 2021

In 2021 kwam Apple uit met de nieuwste MacBook Pro met M1 Pro of M1 Max chip. Deze modellen hebben geen Touch Bar meer. Waarom?

Uit onderzoek bleek dat de meeste gebruikers weinig tot geen gebruik maakte van de Touch Bar. Sterker nog, een relatief grote groep gaf aan liever  functietoetsen te hebben. In praktijk was de Touch Bar dus minder populair als dat Apple had verwacht.

Verschil in specificaties

Een MacBook Pro met Touch Bar heeft altijd een Intel processor. Bij een MacBook Pro 13 inch (2020) is dit een quad-core en bij de MacBook Pro 16 inch is dit een 6-core of zelfs een 8-core! Er is dus veel verschil in processorkracht bij deze modellen.

De modellen zonder Touch Bar, vanaf 2021, hebben Apple’s nieuwe M1 processor. Dat betekent dat deze aanzienlijke betere specificaties hebben met meer cores voor de processor. Je ziet dit terug in aanzienlijk betere prestaties.

De batterij van de MacBook Pro 2021 (zonder Touch Bar) gaat het langst mee. De eigen chipset van Apple zorgt ervoor dat de Mac veel efficiënter omgaat met stroom. Hierdoor haal je een aantal uur meer uit je MacBook Pro voordat de batterij leeg is.

Overeenkomende specificaties

Naast die paar verschillen, zijn er gelukkig ook overeenkomsten! Zo kunnen beide MacBook modellen tot wel tien uur mee zonder opgeladen te hoeven worden. Daarnaast beschikken beide modellen over een grotere Force Touch-Trackpad, een Retina-beeldscherm, een stereospeaker en een koptelefoonaansluiting. Bij beiden dus even goed beeld en geluid!

Wel of geen MacBook Pro met Touch Bar kopen?

Vind je na het lezen van deze blog dat de verschillen zwaarder wegen dan de overeenkomsten? Dan lijkt de MacBook Pro met Touch Bar beter bij je te passen. Vind de specificaties die overeenkomen voldoende? Dan raden we je aan om te besparen en een MacBook Pro zonder Touch Bar te kopen. Bij Macvoorminder.nl bespaar je tot soms wel €1500,- op jouw MacBook Pro met of zonder Touch Bar.

Bekijk ze hier

Terug naar blog overzicht

Lees ook onze andere artikelen

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.