MacBook Pro 13 inch vs MacBook Pro 15 inch
18 mei 2018

MacBook Pro 13 inch vs MacBook Pro 15 inch

MacBook Pro 13 inch vs MacBook Pro 15 inch

Twee verschillende MacBook modellen, in ieder geval qua formaat. De ene is 13 inch en de andere 15 inch. Klinkt logisch, toch? Zit je nu nog steeds te twijfelen voor welke MacBook Pro je gaat? Natuurlijk ligt het helemaal aan het gebruik, aan jouw doel…En niet te vergeten: budget. De Apple MacBook is goed, daar hoef je niet over te twijfelen. En het mooie: bij Macvoorminder.nl scheelt een Apple MacBook Pro je zo duizend euro! Wij helpen je op weg en geven de verschillen weer tussen de MacBook Pro 13 inch en de MacBook Pro 15 inch.

De MacBook Pro 13 inch is draagbaar

Toen de productie van de MacBook Pro 17 inch in 2012 werd gestopt, bleven enkel de MacBook Pro 15 inch en de 13 inch over. Tegenwoordig is er geen MacBook Pro 17 inch meer. Zwaar ook, een enorme MacBook elke dag heen en weer te slepen van huis naar school of werk. Dat de MacBook Pro kleiner is geworden, is wel zo fijn bij het heen en weer slepen van een laptop. Daar is een laptop ook voor. Ga je voor een krachtige MacBook? Ga dan voor de MacBook Pro 15 inch, speciaal voor creatieve pro’s. Dat wil niet zeggen dat je met de MacBook Pro 13 inch niet goed uit de voeten kan met alles wat je nodig hebt en daarbij is deze een halve kilo lichter dan de 15 inch.. Hieronder vertellen we meer over de verschillen tussen de modellen, zodat je straks de juiste keuze maakt!

Processor 15 inch vs. 13 inch

Een processor zorgt ervoor dat jouw MacBook Pro efficiënt draait: je kunt snel en veel programma’s naast elkaar laten draaien. 3.1 GHz in de MacBook Pro 13 inch tegenover de 2.8 GHz in de MacBook Pro 15 inch, maakt dat de MacBook Pro 13 inch sterker lijkt. Toch zitten er wat haken en ogen aan:

  • De 13 inch processor is een dual-core en de 15 inch is een quad-core of zelfs six-core.
  • De processor van de 13 inch is een i5 (optioneel i7) en die van de 15 inch is altijd een i7.

Dit zijn twee belangrijke verschillen! Ben je grafisch vormgever, redacteur, content manager of een andere (grafische) creatieveling die moet werken met zwaardere programma’s, het bewerken van beeld en video? Dan raadt Macvoorminder.nl de Apple MacBook Pro 15 inch aan.

Thunderbolt

De Thunderbolt 3-poorten zijn gelijk bij de MacBook Pro 13 en 15 inch modellen vanaf de Late 2016. Toch zit er verschil in het kunnen connecten met externe displays. De 13 inch MacBook Pro ondersteunt twee keer 4K- (4096×2306) of één keer 5k-displays (5120×2880). De MacBook Pro 15 inch ondersteunt zelfs vier keer 4K- of twee keer 5K-displays. Dus heb je geen 1 of 2 externe schermen nodig, dan heb je genoeg aan de lichtere 13 inch.

Videokaart

De videokaart bepaalt hoe goed je kunt video-editen, beeld kunt bewerken of kunt gamen. De videokaart is heel belangrijk voor grafische processen, beeldweergave en voor videobewerking. Hoe sterker de videokaart, hoe beter je animaties, video renders en grote projecten zullen draaien. Vanaf 2016 heeft de MacBook Pro 13 inch een Intel Iris Graphics 550 voor de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar.

De MacBook Pro 15 inch heeft – standaard – een zwaardere videokaart, dat betekent veel meer grafische power. Voor lichte bewerking van beeld heb je genoeg aan een MacBook Pro 13 inch. Ga je voor echt professionele foto of video bewerking of het spelen van games? Dan raden we je toch zeker de 15 inch aan!

Wat zijn de overeenkomsten

Nu hebben we de belangrijkste verschillen wel benoemd: de processor is het ‘brein’ (rekenkracht) van de computer. En voor het scherpe beeld en grafische vormgeving is een krachtige videokaart een must (15 inch). Daarnaast zijn de poorten ook wel belangrijk en size does matter voor deze MacBook Pro modellen. Kun je al afwegingen maken? We geven ook wat overeenkomsten van de Apple MacBook Pro 13 inch en de Apple MacBook Pro 15 inch. Leuk om te weten en, mocht je niet aan zwaar grafisch vormgeven doen, dan bevestigd dit dat de MacBook Pro 13 inch ook een prima laptop is voor je studie of werk!

  • Vanaf 2016 hebben beide modellen het Apple design met de speciale kleuren zilver en space gray.
  • Beide modellen hebben sinds 2016 Retina beeldschermen.
  • De 13 inch en de 15 inch MacBook Pro modellen hebben een lichtsensor, dus het scherm past de helderheid aan afhankelijk van de lichtintensiteit van de ruimte waarin jij je bevindt. Ben je met schemer aan het werk, dan zal het scherm iets minder fel zijn dan gewoon overdag.
  • Het Force Touch Trackpad is aanwezig op alle MacBook Pro modellen. Aan de hand van hoe hard je drukt op het muisgedeelte van de laptop, kun je verschillende acties uitvoeren. Het is eigenlijk een drukdetectie, waardoor je Multi-Touch-bewegingen kunt maken.
  • Je kunt wel tien uur met een batterij doen! Een schooldag of werkdag de oplader vergeten? Geen probleem!

Macvoorminder.nl helpt je graag met de keuze voor de juiste MacBook Pro

Kom je er nog niet uit? Dan helpt Macvoorminder.nl je graag uit je twijfel. Wij hebben verstand van alle Apple modellen die wij in onze webshop verkopen. We kunnen je garanderen dat we kennis hebben en helpen je dan ook graag met het uitzoeken van jouw perfecte MacBook Pro. En het beste: je bespaart wel duizend euro als je bij ons winkelt. Macvoorminder.nl verkoopt tweedehands Apple modellen met gewoon volle garantie! Bij ons krijg je kwaliteit, dat is één ding dat zeker is!

Bekijk ze hier

Terug naar blog overzicht

Lees ook onze andere artikelen

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.