Waarom jij in 2023 een tweedehands Apple product koopt. (Lange levensduur)
24 oktober 2022

Waarom jij in 2023 een tweedehands Apple product koopt. (Lange levensduur)

De wereldeconomie staat op een kantelpunt. Stijgende energieprijzen, hoge inflatie, chip tekorten en alsmaar groter wordende focus op duurzaamheid. Dit zorgt ervoor dat het steeds aantrekkelijker wordt om tweedehands (als-nieuw) te overwegen.

Hoge inflatie

In oktober 2022 introduceerde Apple nieuwe iPad Pro (M2) modellen. Wat vooral opviel, is dat de prijzen flink waren gestegen. De vanaf prijs steeg met 11% voor de iPad Pro 12,9 inch terwijl de instap variant zelfs met 20% omhoog ging. Dit zal een trend zijn welke we zullen terugzien bij de introductie van nieuwe modellen in 2023.

Huidig monetair beleid zal ervoor zorgen dat het gat tussen nieuw en tweedehands steeds groter wordt. Hierdoor zal een steeds grotere groep mensen overwegen om tweedehands te kopen.

Apple silicon: Langere levensduur MacBook

Na jaren van problemen met beeldschermen, toetsenborden en exploderende batterijen, lijkt elk product weer gemaakt te zijn voor een lange levensduur.

Sinds de introductie van Apple silicon in 2020 met de M1-chip, zijn de MacBook modellen ongekend goed. Zo goed zelfs, dat geen andere fabrikant in de buurt komt met prestaties.

Een M1-chip heeft standaard een 8-core processor (CPU) en 8-core videochip (GPU), daarmee is dit meer dan genoeg voor 95% van de gebruikers. Combineer dit met perfecte hardware zoals een betrouwbaar toetsenbord, beeldscherm en bouwkwaliteit en je hebt een duurzaam model!

De gemiddelde levensduur MacBook Air of MacBook Pro is langer dan ooit tevoren.

Sustainability: tweedehands is duurzamer dan ooit!

Producten met Apple silicon hebben een aanzienlijk langere levensduur wanneer vergeleken met modellen van de afgelopen jaren. Geen kinderziektes, ongekende prestaties en goede ‘value for money’.

Bij ons koop je al een MacBook Air met M1-chip (met 8-core CPU en lange accuduur) voor minder dan 1000 EUR. Terwijl een nieuwe MacBook Air (M2) begint bij 1519 euro! Zo’n M2 model is maar marginaal beter en dat verschil is financieel lastig te verantwoorden.

Koop je dus een tweedehands model met Apple silicon, dan koop je een model met een zeer lange levensduur. Goed voor de portemonnee, nog beter voor het milieu!

Hetzelfde als nieuw. Alleen beter voor de portemonnee.

Het is belangrijk om te weten dat als-nieuw betekent dat jouw tweedehands iPad Pro of tweedehands MacBook Air niet afwijkt van nieuw. Geen krassen, deuken of gesleten toetsen!

Als je bij macvoorminder.nl een product koopt, dan garanderen wij dat deze niet afwijkt van nieuw. 24 maanden garantie en dezelfde kwaliteit maar tegen een lagere prijs.

Conclusie

Eigenlijk kunnen we het samenvatten in een aantal punten:

  • Apple silicon zorgt voor ongekend lange levensduur van het apparaat.
  • Tweedehands hardware blijft langer actueel (bv. model met M1-chip).
  • Je bespaart (flink) geld door te gaan voor tweedehands.
  • Dezelfde als-nieuwe kwaliteit.
  • Minimaal 24 maanden garantie.
  • Milieu speelt een steeds grotere rol in de keuze voor tweedehands.

Op het moment dat je bij macvoorminder.nl een Mac besteld, dan maak je de beste keuze. Je bespaart serieus geld en zorgt voor minder belasting op het milieu. Daarnaast krijg je dezelfde kwaliteit als bij nieuw!

2000+ reviews op Trustpilot: hoogst beoordeeld!

Het heeft geen nut om een ‘wij van WC-Eend adviseren WC-Eend’ te houden. Daarvoor verwijzen we graag naar onze 2000+ beoordelingen op Trustpilot.

En heb je vragen? Bel, chat of mail ons. We staan voor je klaar!

Terug naar blog overzicht

Lees ook onze andere artikelen

MacBook Pro met of zonder Touch Bar?
31 mei 2018

MacBook Pro met of zonder Touch Bar?

De wereldeconomie staat op een kantelpunt. Stijgende energieprijzen, hoge inflatie, chip tekorten en alsmaar groter wordende focus op duurzaamheid. Dit...

Dit artikel lezen Verder lezen: MacBook Pro met of zonder Touch Bar?

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.