Is een tweedehands MacBook nou ook écht de beste keuze? Proef op de som!

18 maart 2021

Is een tweedehands MacBook nou ook écht de beste keuze? Proef op de som!

Wanneer je toe bent aan een nieuwe MacBook, is er tegenwoordig veel keuze. Kies je voor nieuw of tweedehands? En bij tweedehands, is dit dan wel écht goedkoper? In deze blog leggen we uit waarom kiezen voor tweedehands altijd de beste keuze is!

Conditie: als nieuw!

We horen nog regelmatig dat mensen een tweedehands MacBook niet overwegen vanwege de angst voor gebruikerssporen. Een logische gedachte, maar geheel onnodig!

Als je bij macvoorminder.nl een MacBook koopt, dan is deze écht als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen zichtbaar zijn op de Mac. We verkopen uitsluitend modellen in de allerbeste conditie. In tegenstelling tot andere aanbieders, hebben we geen verschillende condities. Elke Mac die wij verkopen wijkt niet af van nieuw!

Tweedehands is écht goedkoper.

Wanneer je gaat voor een nieuwe Mac, dan is de prijs belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten of je geld kan besparen door te kiezen voor tweedehands. We nemen de proef op de som!

Koop je een nieuwe MacBook Pro 13 inch bij Apple, dan begint dit bij €1.449,00. Het betreft dan een model met 8GB werkgeheugen en een 256GB SSD (opslag). Tevens heb je dan maar 2 USB C poorten. Zonde!

Kies een tweedehands 2020 model, dan krijg je een model met 16GB RAM en een 512GB SSD voor een stuk minder (€1.195,00)! Ook heeft dit model 4 USB C poorten. Dit model heeft een veel hogere nieuwprijs, maar kost tweedehands hetzelfde! Je koopt bij ons dus een recent model met aanzienlijk betere specificaties.

Hetzelfde geldt als je gaat voor een MacBook Pro 16 inch bij Apple, deze begint bij €2.699,00. Bij Mac voor minder is hetzelfde model beschikbaar voor €1.695,00. Dat is toch een serieuze besparing! En kies je voor upgrades zoals meer RAM geheugen of een grotere SSD? Dan bespaar je nog meer!

Kies voor duurzaam!

Milieu is belangrijk, dat weten we allemaal. Een MacBook Air of MacBook Pro heeft een lange levensduur. Dit komt vanwege de aluminium behuizing en perfecte integratie tussen software en hardware. Een tweedehands MacBook is daarom een duurzame oplossing. Er hoeft immers geen nieuwe Mac meer gefabriceerd te worden. Koop tweedehands en draag je steentje bij!

Tweedehands ≠ oude hardware

Wij verkopen de nieuwste tweedehands MacBooks voor de beste prijs. Dat betekent dat het merendeel van ons aanbod slechts enkele maanden oud is. Hierdoor koop je bij ons modellen die vaak maar heel weinig zijn gebruikt.

Je koopt dus een zeer recent model als je kiest voor een tweedehands MacBook bij Mac voor minder.

Conclusie: een tweedehands MacBook is goedkoper en duurzamer dan nieuw!

Op het moment dat je bij macvoorminder.nl een Mac besteld, dan maak je de beste keuze. Je bespaart serieus geld en zorgt voor minder belasting op het milieu. Daarnaast krijg je dezelfde kwaliteit als bij nieuw!

Mac voor minder: Meest diverse aanbod!

Met trots kunnen wij vermelden dat macvoorminder.nl altijd het meest diverse aanbod heeft aan MacBook modellen. Bij ons kan je terecht van het basismodel tot aan de meest uitgebreide variant.

Elke (tweedehands) MacBook Air of Pro is als nieuw en komt met 24 maanden garantie. Je krijgt bij ons een gigantische korting maar wél de kwaliteit van nieuw!

Terug naar blog overzicht
Misschien ook interessant voor jou...
Form follows function, Apple’s drang naar dunner en minder

1 augustus 2018

Form follows function, Apple’s drang naar dunner en minder

Apple’s drang naar dunner en minder “Form ever follows function” is een filosofie die de Amerikaanse architect Louis Henry Sullivan introduceerde, en die de basis vormde voor het functionalisme.

Verder lezen: Form follows function, Apple’s drang naar dunner en minder
2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen!

11 april 2018

2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen!

2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen! Student, werkende of hobbyist? Een MacBook Pro is er in principe voor allemaal. Een MacBook Pro 15 inch van Apple kopen voor een zo

Verder lezen: 2ehands MacBook Pro 15 inch kopen? Lees hier de voordelen!

Geen concessies in kwaliteit. Wél de tweedehands prijs.

Mac voor minder staat bekend om de perfecte product conditie. Ons aanbod biedt wél de tweedehands prijs, zonder concessies in kwaliteit. Dat is heel belangrijk. Daarom tref je bij ons – in tegenstelling tot andere aanbieders – enkel 5 sterren conditie producten aan.

Je kan er – altijd – dus vanuit gaan dat de gekozen MacBook altijd in perfecte staat is.

Waar betekent de 5 sterren conditie?

Kort gezegd: als nieuw. In veel gevallen wijkt de MacBook letterlijk 0,0 af van een splinternieuwe en ziet men niet eens het verschil. Maar om het toch nader toe te lichten, bespreken we hier een aantal aspecten waar elke 5 sterren conditie MacBook aan moet voldoen.

MacBook Pro:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook Pro. Deze moet perfect zijn (als nieuw), anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (zonder slijtage!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de Mac voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

MacBook Air:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij MacBook Air modellen wordt er ook nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat de MacBook perfect is.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:

Labels: kies de MacBook die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Beste keuze

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als beste keuze.

Een voorbeeld is de MacBook Pro 13 inch (2020) met 16GB werkgeheugen en 512GB SSD.  Voorzien van 16GB aan werkgeheugen én een grote 512GB opslagschijf. Combineer dat met een recent modeljaar (2020) én een prijs van €1195,-. Hiermee is dit de beste keuze.

Bij de ‘beste keuze’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.995,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Studietip

Dit is onze ‘tip‘ voor de studie. Een MacBook met dit label is vaak een goed alternatief voor de ‘typische’ student. Daarmee houden we rekening dat de MacBook zich staande moet houden met taken zoals internetten, mail en tekstverwerking. Maar ook perfect is voor Netflix-en, Spotify of een statistisch programma zoals SPSS.