Is een tweedehands MacBook nou ook écht de beste keuze? Proef op de som!
18 maart 2021

Is een tweedehands MacBook nou ook écht de beste keuze? Proef op de som!

Wanneer je toe bent aan een nieuwe MacBook, is er tegenwoordig veel keuze. Kies je voor nieuw of tweedehands? En bij tweedehands, is dit dan wel écht goedkoper? In deze blog leggen we uit waarom kiezen voor tweedehands altijd de beste keuze is!

Conditie: als nieuw!

We horen nog regelmatig dat mensen een tweedehands MacBook niet overwegen vanwege de angst voor gebruikerssporen. Een logische gedachte, maar geheel onnodig!

Als je bij macvoorminder.nl een MacBook koopt, dan is deze écht als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen zichtbaar zijn op de Mac. We verkopen uitsluitend modellen in de allerbeste conditie. In tegenstelling tot andere aanbieders, hebben we geen verschillende condities. Elke Mac die wij verkopen wijkt niet af van nieuw!

Tweedehands is écht goedkoper.

Wanneer je gaat voor een nieuwe Mac, dan is de prijs belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten of je geld kan besparen door te kiezen voor tweedehands. We nemen de proef op de som!

Koop je een nieuwe MacBook Pro 13 inch bij Apple, dan begint dit bij €1.449,00. Het betreft dan een model met 8GB werkgeheugen en een 256GB SSD (opslag). Tevens heb je dan maar 2 USB C poorten. Zonde!

Kies een tweedehands 2020 model, dan krijg je een model met 16GB RAM en een 512GB SSD voor een stuk minder (€1.195,00)! Ook heeft dit model 4 USB C poorten. Dit model heeft een veel hogere nieuwprijs, maar kost tweedehands hetzelfde! Je koopt bij ons dus een recent model met aanzienlijk betere specificaties.

Hetzelfde geldt als je gaat voor een MacBook Pro 16 inch bij Apple, deze begint bij €2.699,00. Bij Mac voor minder is hetzelfde model beschikbaar voor €1.399,00. Dat is toch een serieuze besparing! En kies je voor upgrades zoals meer RAM geheugen of een grotere SSD? Dan bespaar je nog meer!

Kies voor duurzaam!

Milieu is belangrijk, dat weten we allemaal. Een MacBook Air of MacBook Pro heeft een lange levensduur. Dit komt vanwege de aluminium behuizing en perfecte integratie tussen software en hardware. Een tweedehands MacBook is daarom een duurzame oplossing. Er hoeft immers geen nieuwe Mac meer gefabriceerd te worden. Koop tweedehands en draag je steentje bij!

Tweedehands ≠ oude hardware

Wij verkopen de nieuwste tweedehands MacBooks voor de beste prijs. Dat betekent dat het merendeel van ons aanbod slechts enkele maanden oud is. Hierdoor koop je bij ons modellen die vaak maar heel weinig zijn gebruikt.

Je koopt dus een zeer recent model als je kiest voor een tweedehands MacBook bij Mac voor minder.

Conclusie: een tweedehands MacBook is goedkoper en duurzamer dan nieuw!

Op het moment dat je bij macvoorminder.nl een Mac besteld, dan maak je de beste keuze. Je bespaart serieus geld en zorgt voor minder belasting op het milieu. Daarnaast krijg je dezelfde kwaliteit als bij nieuw!

Mac voor minder: Meest diverse aanbod!

Met trots kunnen wij vermelden dat macvoorminder.nl altijd het meest diverse aanbod heeft aan MacBook modellen. Bij ons kan je terecht van het basismodel tot aan de meest uitgebreide variant.

Elke (tweedehands) MacBook Air of Pro is als nieuw en komt met 24 maanden garantie. Je krijgt bij ons een gigantische korting maar wél de kwaliteit van nieuw!

Terug naar blog overzicht

Lees ook onze andere artikelen

2 oktober 2023

Wat is macOS?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe MacBook, is er tegenwoordig veel keuze. Kies je voor nieuw of tweedehands? En...

Dit artikel lezen Verder lezen: Wat is macOS?

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.