Om goed uit te kunnen leggen wat AppleCare+ is, kijken we eerst even naar het begrip ‘garantie’. Hierin kan je namelijk onderscheid maken in garantie vanuit fabrikant of vanuit de verkoper.

Belangrijk onderscheid: Garantie vanuit de fabrikant (Apple) en vanuit de verkoper.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen garantie vanuit de fabrikant (Apple) en garantie vanuit de verkoper (Mac voor minder). Apple’s standaard 1-jarige garantie of 3-jarige AppleCare+ is een garantiebepaling vanuit de fabrikant (Apple). Deze is wereldwijd en heeft niks te maken met de garantiebepalingen vanuit de verkoper. Ook zaken zoals Europese wetgeving (consumer law) hebben hier niks mee te maken.

In Nederland hebben we – bijvoorbeeld – consumenten wetgeving welke stelt dat consumentenelektronica zoals een MacBook (mits oorspronkelijk in NL aangeschaft) voorzien is van 2 jaar garantie. Hiervan is het 1e jaar vanuit de fabrikant (Apple) en het 2e jaar vanuit de verkoper (die onderheven is aan de Nederlandse wet). Dit heeft betrekking tot nieuwe producten welke voor het eerst in Nederland aangeschaft zijn.

Als je garantie wilt claimen in het 2e jaar na aanschaf, wordt verwezen naar de verkopende partij en niet naar de fabrikant (bijv. Apple). Dit komt omdat de garantie in het 2e jaar een bepaling is vanuit de Nederlandse wet (en niet vanuit Apple). Deze dient dan ook door de verkopende partij gehonoreerd te worden.

Let wel: Mac voor minder biedt standaard 24 maanden garantie op alle producten. Dit is dus altijd vanuit ons, de verkoper.

Als we het hebben over AppleCare+, dan hebben we het over de garantie vanuit de fabrikant.

Een MacBook Air of MacBook Pro heeft 12 maanden wereldwijde garantie vanuit Apple (fabrikant). Deze garantie heeft betrekking tot het wereldwijde garantiebeleid van Apple. Dit staat los van de garantie die de verkopende partij aanbiedt of bepaalde garantiewetgeving in sommige landen.

Apple biedt de optie om de 1-jarige standaard garantie te verlengen met AppleCare(+). Door dit garantieplan af te sluiten, wordt de wereldwijde garantie verlengd naar totaal 36 maanden (3 jaar) vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum. Er komen dus 2 extra jaren bij. Dit is vanuit de fabrikant (Apple) dus!

De 1-jarige standaard garantie of de 3-jarige AppleCare+ garantie zijn vanuit Apple (fabrikant) zelf. Dat betekent dat deze zijn geregistreerd op het serienummer van de MacBook. Hierdoor is de garantie niet gebonden aan een verkoper, land of zelfs eigenaar/gebruiker van de MacBook.

Voordelen van het AppleCare+ Protection Plan:

  • Wereldwijde dekking. De Mac heeft een wereldwijde garantie welke bij alle Apple Store’s, Apple Service Providers en Apple Premium Resellers geldig is.
  • AppleCare staat geregistreerd op het serienummer. Er is dus geen aankoopbewijs nodig en het maakt ook niet uit wie de garantie wilt claimen. De MacBook zelf is het garantiebewijs. De garantie is dus niet persoonsgebonden.
  • Dekking tegen val, stoot of vochtschade
  • 36 maanden (3 jaar) dekking vanaf oorspronkelijke aankoopdatum.

AppleCare+

De ‘+’ in AppleCare heeft een belangrijke meerwaarde. Lees hieronder waarom!

Wat is AppleCare+?

Sinds de zomer van 2017 is het reguliere AppleCare vervangen door AppleCare+. Met AppleCare+ is het ook tevens mogelijk om schade te claimen. Dat betekent dat AppleCare naast een garantieplan, nu ook een soort verzekering is.

Met AppleCare+ is het mogelijk om gebruikersschade te claimen (maximaal 2 keer). Denk hierbij aan val, stoot of vochtschade. Er dient dan slechts een eigen risico fee betaald te worden van €99,00 of meer (€299,00 bij vochtschade).

Mac voor minder biedt standaard 24 maanden garantie. Dat betekent dat elke Mac die bij ons gekocht wordt, sowieso 24 maanden garantie heeft. AppleCare(+) loopt in veel gevallen dus parallel aan de garantie die wij – als verkoper – bieden. Het biedt de koper nog meer vrijheid in reparatiemogelijkheden of eventuele schadeherstel.

Als je bij macvoorminder.nl een product aanschaft, is deze nieuw of als nieuw. Of je nu kiest voor een MacBook, Mac mini, iMac of iPad. We hanteren slechts 1 conditie: 5 sterren. Zo weet je zeker dat het áltijd exact is zoals het hoort.

Bij elk product tref je éen van deze condities:

Nieuw. Dit product is nieuw en zit in ongeopende verpakking.


Als nieuw. Dit  product wijkt – letterlijk – niet af van nieuw. Zowel optisch als technisch niet van nieuw te onderscheiden.


Als nieuw: verder toegelicht.

Als je een product kies met de conditie als nieuw, koop je een vrijwel nieuw product. Tóch lichten we graag per productgroep toe hoe we deze conditie omschrijven.

MacBook:

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen gebruikerssporen aanwezig zijn. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de conditie van de MacBook. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de MacBook niet in.

Dat betekent ook een perfect toetsenbord (als nieuw!) en beeldscherm. Ons uitgangspunt is dat wanneer je de MacBook voor je hebt, je niet het gevoel hebt dat deze ooit is gebruikt. We benaderen de conditie dus altijd vanuit het perspectief van de klant. Je ontvangt dus altijd een pérfect product.

De onderplaat/onderkant is het enige onderdeel waar wellicht lichte krasjes aanwezig zijn. Dit is haast niet te voorkomen.

Conclusie:


iMac

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze moet perfect zijn, anders kopen we de iMac niet in. Ook hier kan je ervan uitgaan dat deze perfect is. Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:


iPad

De gehele behuizing is als nieuw. Dat betekent dat er geen zichtbare gebruikerssporen aanwezig zijn. Bij de iPad is het vooral belangrijk dat het beeldscherm krasvrij is. Hier kan je dus zeker van zijn! Zal simpelweg niet afwijken van nieuw.

Conclusie:

Labels: kies de Mac die bij jou past

Het kan lastig zijn om de juiste MacBook te kiezen. Zeker wanneer je eigenlijk niet precies weet waar je moet beginnen. Wat heb je nou precies nodig?

We hebben inmiddels zoveel verschillende klanten voorzien van een MacBook dat we weten voor welk gebruiksdoel een Mac geschikt is.

Op basis van echte klantervaringen tref je hier onze labels.

Onze favoriet

onze-favoriet

Dit model biedt het beste ‘all-round’ pakket binnen de categorie. Het is een Mac die zich heeft bewezen en waar – wij – er veel van hebben verkocht. Je kan er vrijwel niet de mist mee in gaan.

Ze zijn – in hun categorie – gewoon een rocksolid optie. Een voorbeeld hiervan is de MacBook Pro 16 inch van €1.649,00 . Perfect voor grafisch werk zoals foto- én videobewerking. IJzersterke prestaties voor vrijwel iedereen. Daarom is dit ‘onze favoriet’.

Je kiest hierbij voor ‘value for money‘ of ‘prijs/kwaliteitverhouding‘. Het is een MacBook die zodanig goed geprijsd is voor de prestaties die worden geleverd, dat wij dit adviseren als onze favoriet.

Bij de ‘onze favoriet’ is een vergelijkbaar alternatief vaak een stuk duurder.

Nieuw in doos

Dit product is nieuw. Dat betekent dat de doos ongeopend is. Het product is niet uit de verpakking geweest!

Open doos

Dit product is als nieuw. De doos van dit model is geopend, echter is het product nog nieuw in de verpakking. In veel gevallen van ‘open doos’, ontvang je een nieuwe Mac waar enkel de folie van de doos af is.